Ana içeriğe geç İçeriğe geç

Kızıltepe’de lösemili çocuklar için etkinlik düzenlendi

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde  2-8 Kasım "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin de katıldı. 

Kızıltepe’de lösemili çocuklar için etkinlik düzenlendi

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  2-8 Kasım “Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenlendi Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin de katıldı.

Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  2-8 Kasım “Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla öğrenci ve öğretmenler tarafından farkındalık oluşturmak adına  etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin ve beraberindeki  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaaddin Özel katıldı.

Kaymakam Şahin de bu yıl turuncu renkle farkındalığı sağlanmaya çalışılan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, turuncu kurdele taktı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ali Fettah, genellikle 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklarda lösemi tanısının sıklıkla görüldüğünü söyledi. Fettah, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, löseminin kan hücrelerini oluşturan öncül hücrelerin, kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan bir hastalık olduğunu belirtti. Löseminin dünya genelinde çocukluk çağındaki kanserlerde en sık gözlenen kanser türü olduğuna belirtti.

Bu habere emoji ile tepki ver

0
0
0
0
0
0
0
Bu haberi paylaşınBeğendiyseniz çevrenizle paylaşın.

Yorumlar

0

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Yorumlar onaylandıktan sonra görünür.