Kızıltepe TSO Başkan Adayı Sedat Ege’den Kahramanmaraş’taki saldırıya ilişkin açıklama

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Sedat Ege, Kahramanmaraş’taki silahlı saldırı sonrası yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarında yaşanan şiddetin toplumsal bir yara olduğunu vurgulayarak tüm kesimlere sorumluluk çağrısında bulundu.

Kızıltepe TSO Başkan Adayı Sedat Ege’den Kahramanmaraş’taki saldırıya ilişkin açıklama
Selman Güneş
Yayınlanma

14:06 - 17 Nisan 2026

Güncelleme

14:06 - 17 Nisan 2026

Okuma Süresi

2 dakika

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Sedat Ege, son günlerde özellikle Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen silahlı saldırıya değinen Ege, yaşanan olayları derin bir üzüntü ve kaygıyla takip ettiklerini belirtti.

Eğitim kurumlarının yalnızca akademik bilgi verilen yerler olmadığını ifade eden Ege, “Okullar, çocuklarımızın güven içinde büyüdüğü, sosyalleştiği ve geleceğe hazırlandığı en kıymetli alanlardır. Bu alanlarda yaşanan her türlü şiddet vakası yalnızca bireysel değil, toplumsal bir yaradır” dedi.

Şiddetin hiçbir türünü kabul etmediklerini vurgulayan Ege, eğitim ortamlarında huzur ve güvenin sağlanmasının öncelik olması gerektiğini belirtti. Bu tür olayların önlenmesinde ailelere, eğitimcilere, yerel yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Yerel düzeyde sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Ege, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle daha fazla buluşturulmasının önemine dikkat çekti. Okullarla iş birliği içinde farkındalık çalışmalarını destekleyeceklerini belirten Ege, “Güçlü bir toplum, güvenli ve sağlıklı bireylerle inşa edilir” ifadelerini kullandı.

Sedat Ege, açıklamasının sonunda yaşanan tüm şiddet olaylarını kınayarak, çocukların güvenli bir eğitim ortamında yetişmesi için herkesin daha duyarlı davranması gerektiğini dile getirdi.


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir