Mardin’in önemli tarım merkezlerinden Kızıltepe’de Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri öncesinde adaylık çalışmaları gündeme gelmeye başladı. Kızıltepe Buğday Pazarı Başkanı Ahmet Kılıç, Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu duyurarak çiftçilerin sorunlarına çözüm üretme ve tarımsal üretimin geleceğine katkı sunma hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.
Yıllardır Kızıltepe’de hububat sektörü içerisinde yer alan ve üreticilerle yakın temas halinde bulunan Kılıç, çiftçinin yaşadığı sorunları yakından bildiğini belirterek yeni dönemde üreticilerin sesi olmayı hedeflediğini ortaya koydu.
Kızıltepe’nin ekonomisinde tarımın ve hububat üretiminin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan adaylık mesajında, çiftçinin emeğinin korunması, üretim maliyetlerinin oluşturduğu yükün hafifletilmesi ve üreticilerin hak ettikleri kazancı elde edebilmesi öncelikli hedefler arasında gösterildi.
“BU YOLA KOLTUK İÇİN DEĞİL, ÇİFTÇİMİN GELECEĞİ İÇİN ÇIKTIM”
Adaylık açıklamasında çiftçilik ve üretim sektörünün yalnızca ekonomik bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda bölgenin geleceğini şekillendiren önemli bir değer olduğunu ifade eden Kılıç, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
Kılıç’ın adaylık mesajında, “Ben bu yola koltuk için değil, çiftçimin geleceği için çıktım” ifadesi öne çıktı. Üreticinin sorunlarını dinleyen, taleplerini ilgili kurumlara taşıyan ve çözüm noktasında mücadele eden bir yönetim anlayışını hedeflediğini belirten Kılıç, çiftçilerin kendilerini yalnız hissetmediği bir yapı oluşturmak istediğini kaydetti.
ÇİFTÇİNİN EMEĞİ VE ÜRETİMİN GELECEĞİ ÖNCELİK OLACAK
Kızıltepe Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ahmet Kılıç’ın mesajında tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, su kaynaklarının verimli kullanılması ve çiftçinin ekonomik açıdan güçlendirilmesi önemli başlıklar arasında yer aldı.
Kılıç, çiftçinin en temel ihtiyaçlarından biri olan su sorununun çözümü için mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekerken, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi ve buğdayın hak ettiği değeri bulması gerektiğini vurguladı.
Adaylık açıklamasında öne çıkan hedefler şöyle sıralandı:
Tarımsal sulama sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunmak.
Çiftçinin üretim maliyetlerini ve ekonomik sorunlarını gündemde tutmak.
Buğday üreticisinin emeğinin karşılığını almasına katkı sağlamak.
Gençlerin tarıma yönelmesini teşvik ederek üretimin devamlılığını desteklemek.
Üreticiler arasında dayanışma, birlik ve beraberliği güçlendirmek.
Çiftçilerin talep ve sorunlarını ilgili kurumlara taşıyarak çözüm arayışında bulunmak.
“GENÇLER TOPRAKTAN KAÇMAYACAK”
Kılıç’ın adaylık mesajında özellikle gençlerin tarımsal üretimde kalmasının önemine de dikkat çekildi. Tarım sektöründe yaşanan ekonomik ve yapısal sorunların gençlerin üretimden uzaklaşmasına neden olabildiğini belirten Kılıç, toprağın yeniden cazip hale getirilmesi ve genç kuşakların tarıma kazandırılması gerektiği yönünde mesaj verdi.
Üretimin devamlılığı için genç çiftçilerin desteklenmesinin önemine işaret eden Kılıç, Kızıltepe’nin tarımsal potansiyelinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.
“KIZILTEPE’NİN ÇİFTÇİSİ YALNIZ KALMAYACAK”
Kızıltepe’nin Türkiye’nin önemli tarım ve hububat merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Ahmet Kılıç, ilçenin bu alandaki gücünün korunması için üreticilerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Adaylık sürecinde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kılıç, çiftçilerin sorunlarının çözümü noktasında ortak akıl ve dayanışmanın önemine işaret etti.
Kızıltepe Ziraat Odası Başkanlığı için yola çıkan Ahmet Kılıç, açıklamasını “Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. Kızıltepe için, çiftçi için, gelecek için” mesajıyla tamamladı.
Kılıç’ın adaylığıyla birlikte Kızıltepe Ziraat Odası seçim sürecinde çiftçilerin beklentileri, tarımsal üretimin geleceği ve üreticilerin sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin önümüzdeki dönemde daha fazla gündeme gelmesi bekleniyor.



Yorumlar
0Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.