2016-2017 sezonunda Mardin 1. Amatör Ligi’nde şampiyon olarak BAL’a yükselen Derikspor, bu ligde yalnızca bir sezon tutunabilmişti. Bu sezon yaptığı nokta transferlerle lige iyi bir başlangıç yapan Derikspor, güçlü rakibi Midyat Belediyespor’u sahasında 2-0 mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti.
Başkan Akif Açan önderliğinde toplanan Derikspor, teknik direktör Mehmet Önder Doğan yönetiminde çıktığı ilk iki müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Şampiyonluk yolunda ağırlıklı olarak yerli oyunculara yönelen kulüp yönetimi; Kızıltepe 47 Spor’dan Hasan Çobanoğlu ve Mehmet Can Kurtay, Mazıdağı 1937 Spor’dan Sadettin Ekinci ve Sedrettin Dip, Viranşehir Eğitim Gücü Spor’dan ise Mustafa Değer’i kadrosuna katarak hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için çalışmalarını sürdüren Derikspor, 21 Aralık Pazar günü saat 14.00’te sahasında konuk edeceği Kızıltepe Başakspor’u mağlup etmesi halinde, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 3’e çıkararak liderlik koltuğunu sağlamlaştıracak.
Grubunda lider olarak şampiyon olmayı hedefleyen Derikspor, Mardin ilini bölgesel amatör liginde temsil eden Nusaybin Belediyespor ile oynayacağı olası baraj maçı için hazırlıklarını göz önünde bulunduruyor.
