Mardin’de Kurban Bayramı süresince trafik güvenliğini artırmak ve şehir içi ulaşım akışını rahatlatmak amacıyla yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Karar kapsamında ağır tonajlı araçların Artuklu ilçe merkezi ile Vali Ozan Caddesi’nden geçişine izin verilmeyecek.
Yetkililer, uygulamanın bayram boyunca şehir merkezinde oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmayı ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde ulaşım sağlamasını hedeflediğini belirtti.
Sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları konusunda uyarı yapılırken, trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat edilmesi istendi. Bayram süresince denetimlerin artırılacağı, kurallara uymayan sürücülere ise ilgili mevzuat çerçevesinde işlem uygulanacağı bildirildi.
Alınan kararın, özellikle bayram ziyaretleri nedeniyle artan araç ve yaya trafiğinin daha düzenli ve güvenli şekilde yönetilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
