Mardin’de Uyuşturucu ile Mücadele amacıyla Şîyar Be Mêrdîn Platformu oluşturuldu

Mardin’de kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Şîyar Be Mêrdîn Platformu Kızıltepe ilçesinde basın ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Mardin’de Uyuşturucu ile Mücadele amacıyla Şîyar Be Mêrdîn Platformu oluşturuldu
Selman Güneş
Yayınlanma

12:03 - 24 Kasım 2025

Güncelleme

12:03 - 24 Kasım 2025

Okuma Süresi

2 dakika

Çeşitli STK ve görüşlerin bir araya gelerek Mardin ve ilçelerinde oluşturulan Uyuşturucu ile Mücadele amacıyla Şîyar Be Mêrdîn Platformu yönetimi Kızıltepe ilçesinde çeşitli basın kuruluşları ve STK’leri ziyaret ederek amaçları ve yapacakları çalışmaları aktararak toplumun bu illetten kurtulması için işbirliği içinde çalışma ve desteklerini talep etti.

“Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” ( ŞÎYAR BE MÊRDÎN) üyeleri, Uyuşturucunun toplumdaki zararlarının farkına varılması için farkındalığı artırmak ve toplumda bilinç oluşturmak amacıyla sahaya inerek çeşitli Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret ederek çalışma başlattılar. Bu ziyaretler kapsamında ŞÎYAR BE MÊRDÎN Platformu üyeler Mardin Tabib Odası başkanı Dr. Şeyhmus Ekinci, Kızıltepe Belediye Encümeni Nuray Aslan ile Dil Bilimci İbrahim Halil Efe’den oluşan heyet AVRASYA Basın Yayın Birliği Mardin ve Güneydoğu Temsilcisi ve Kızıltepe Ekspres Haber imtiyaz sahibi Mehmet Halit Solhan’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Platformun kuruluş amacı ve gerekçelerini aktararak, son yıllarda artan uyuşturucu kullanımının ciddi bir toplumsal sorun haline geldiğini, bunun önüne geçmek ve gençlerin bu illete bulaşmamasını sağlamak amacıyla ne gibi caydırıcı tedbirler alınması gerektiği yönünde fikir alış verişinde bulunana Platform üyeleri bu mücadelede basının da desteğini yanlarında görmek istediklerini ifade ettiler. Gazeteci Mehmet Halit Solhan’da platformun toplum için hayrlı olmasını dileyerek, Toplumun faydasına olan her oluşum ve girişime her zaman destek verdiklerini belirterek, Toplumun kanayan yarası olan uyuşturucu ile mücadelede de başarılı olunması için basın olarak kendilerine her zaman destek sunacaklarını söyledi.

Platform yetkilileri, 30 Kasım 2025 tarihinde Mardin merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Parkında (Karayolları Parkı) düzenleyecekleri basın açıklamasıyla platformu deklere edeceklerini belirterek tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını destek için basın açıklamasına davet ettiler.


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir