15–18 Ocak tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Mardin İl Tanıtım Günleri, Mardin’in tarihi, kültürel ve sanatsal birikimini İstanbul’da geniş kitlelerle buluşturdu. Etkinlikte yer alan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel el sanatlarını yansıtan nitelikli çalışmalarıyla kenti kurumsal düzeyde temsil etti.
Etkinlik süresince Enstitü standında sergilenen gümüş telkârî, taş işlemeciliği, sedef kakma ve ahşap oymacılığı eserleri; Mardin’in köklü zanaat geleneğini, estetik anlayışını ve çok katmanlı kültürel kimliğini yansıttı. Usta sanatkârlar tarafından üretilen çalışmalar, geçmişten günümüze aktarılan geleneksel üretim tekniklerini ve kültürel sürekliliği ziyaretçilere yakından tanıma imkânı sundu.
Dört gün boyunca açık kalan etkinlik alanında Mardin’in tarihi, sanatı ve yaşam kültürü tanıtılırken; Mardin Olgunlaşma Enstitüsü’nün yürüttüğü çalışmalar, kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde önemli bir örnek olarak öne çıktı. Ziyaretçiler, sergilenen eserlerde Mardin’in ruhunu ve kadim medeniyetlerin izlerini hissettiklerini ifade etti.
Mardin İl Tanıtım Günleri, yerel kültürel değerlerin ulusal ölçekte görünürlük kazanmasına katkı sunarken; Mardin Olgunlaşma Enstitüsü’nün kurumsal temsili, geleneksel el sanatlarının tanıtımı ve sürdürülebilirliği açısından önemli bir kazanım sağladı.
