Mardin 1969 Spor, Trendyol 1. Lig’in 2’nci haftasında sahasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 21 Kasım Şehir Stadı’nda seyircisiz oynanan karşılaşmada Mardin ekibine galibiyeti getiren golleri 25’inci dakikada Zdravko Dimitrov ve 51’inci dakikada Olarenwaju Kayode kaydetti.
Karşılaşmaya kontrollü başlayan iki ekip, ilerleyen dakikalarda oyunun temposunu artırdı. Rakip kalede daha fazla görünmeye başlayan Mardin 1969 Spor, 25’inci dakikada Dimitrov’un golüyle 1-0 öne geçti.
İlk yarının kalan bölümünde skor üstünlüğünü koruyan kırmızı-lacivertliler, soyunma odasına 1-0’lık avantajla gitti.
Kayode skoru 2-0’a taşıdı
İkinci yarıya etkili başlayan Mardin 1969 Spor, rakip savunma üzerindeki baskısını artırdı. 51’inci dakikada sahneye çıkan Olarenwaju Kayode, attığı golle farkı ikiye çıkardı.
Skorun ardından Antalyaspor farkı azaltmak için Mardin kalesine yüklenirken, ev sahibi ekip savunmada başarılı bir görüntü sergiledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Mardin 1969 Spor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
Cingöz: Her hafta üstüne koyuyoruz
Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ahmet Cingöz, geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden güçlü bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Cingöz, yeni kurulan bir takım olduklarına dikkat çekerek, “Her hafta, her gün üstüne koyuyoruz. Kompakt ve birlikte oynamaya alışkın bir oyuncu grubuna karşı yeni toplanan bir takım olarak bazı zorluklar yaşadık. Ancak pozisyon zenginliği açısından çok net fırsatlar yakaladık. Maç 4-5 farklı da bitebilirdi” dedi.
Taraftarın takım için büyük bir güç olduğunu vurgulayan Cingöz, oyuncularının Mardin’de ilk kez sahaya çıktığını belirterek taraftar desteğinin önemine dikkat çekti.
Cingöz, “Taraftarlarımızın coşkusu, desteği ve birlikteliği oyun coşkumuzu daha çok artıracaktır. Onları bundan sonra ceza almadan sürekli tribünde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Korkmaz: Mağlubiyeti hak ettik
Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise Mardin 1969 Spor’u galibiyetinden dolayı kutladı.
Korkmaz, ikinci yarıda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, “İkinci yarı hiçbir şey oynamadık. Kötü oynadık, kötü mücadele ettik. Hem hücumda hem savunmada istediklerimizi yapamadık. Mağlubiyeti hak ettik. Mardinspor’u kutluyorum” dedi.
Takımın genç oyunculardan oluştuğunu ve zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Korkmaz, camianın sabırlı olması gerektiğini söyledi.
Mardin 1969 Spor 4 puana yükseldi
Antalyaspor karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle puanını 4’e yükselten Mardin 1969 Spor, ligde 6’ncı sıraya yerleşti. Antalyaspor ise 3 puanda kaldı.
Mardin 1969 Spor, ligin 3’üncü haftasında deplasmanda Boluspor ile karşı karşıya gelecek. Antalyaspor ise sahasında Pendikspor’u konuk edecek.
