Derik Belediyesi, Kocatepe ve Koçyiğit mahallelerinde kadınlara yönelik bilgilendirme, sağlık ve dayanışma buluşmaları düzenledi. Programlarda kadınların sorunları dinlenirken, şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sağlık konularında bilgilendirme yapıldı.
Kadınlara yönelik bilgilendirme
Derik Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından, TJA ve SES Sendikası Mardin Şubesi iş birliğiyle Kocatepe Mahallesi’nde kadınlara yönelik buluşma gerçekleştirildi. Programa Belediye Eşbaşkanı Songül Özbahçeci, TJA aktivistleri, sosyolog, psikolog ve uzman sağlıkçılar katıldı.
Buluşmada kadına yönelik şiddet ve şiddet türleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların sosyal yaşamda daha aktif ve görünür olması ile örgütlü mücadelenin önemi ele alındı.
Kadınların talepleri dinlendi
Program kapsamında mahallede yaşayan kadınların karşılaştığı sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar da değerlendirildi. Katılımcılarla birlikte çözüm önerileri ve dayanışma mekanizmaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Buluşmanın ardından Eşbaşkan Songül Özbahçeci, Kocatepe Mahallesi’nde kadınların sorun ve ihtiyaçlarını dinleyerek talepleri not aldı.
Koçyiğit’te sağlık semineri
Benzer bir program da Koçyiğit Mahallesi’nde düzenlendi. Derik Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ile SES Sendikası Mardin Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen buluşmada kadınlara sağlık konusunda bilgilendirme yapıldı.
Uzman sağlıkçıların yanı sıra belediyenin sosyolog ve psikoloğunun katıldığı programda, kadınların karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Hijyen paketleri dağıtıldı
Koçyiğit Mahallesi’ndeki programın ardından Eşbaşkan Songül Özbahçeci, kadınlarla bir araya gelerek mahallenin sorun ve ihtiyaçlarını dinledi. Kadınların talepleri tek tek not alınırken, programın sonunda katılımcılara hijyen paketleri hediye edildi.
Derik Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda, kadınların yaşamın farklı alanlarında güçlenmesi, dayanışma ağlarının geliştirilmesi ve mahallelerde kadınların talep ve sorunlarının doğrudan dinlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.
