Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Mardin 1969 Spor, 18 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig sahnesinde yer alırken, kulüp başkanı Rıdvan Aşar takımın hedefleri, sezon başlangıcı, taraftar desteği ve altyapı çalışmalarıyla ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig 3. hafta müsabakasında Boluspor ile deplasmanda karşılaşacak Mardin 1969 Spor, Mardin’de son antrenmanını Hamzabey tesislerinde yaptı. Kırmızı lacivertliler Bugün Bulu’ya geçecek.
Antrenmanı takip eden Mardin 1969 Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Aşar, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Mardin 1969 Spor’un üst liglerde kalıcı olmasını hedeflediklerini belirten Aşar, yalnızca 1. Lig’e yükselmeyi yeterli görmediklerini ifade etti.
Aşar, “18 yıl aradan sonra çıktık ama inanmıştık zaten çıkacağımıza. Bu şehir futbola yabancı bir şehir değil. Kalıcı olmak istiyoruz üst liglerde. 1. Lig olacak, Süper Lig olacak nasip ederse. Bizim hedefimiz sadece 1. Lig’e çıkmakla kalmayacak.” dedi.
Mardinspor’u kentin tamamının takımı haline getirmek istediklerini vurgulayan Aşar, “Bizim hedefimiz Mardinspor’u Mardin’in bütün kesiminin, Mardin’in bütün coğrafyasının takımı ve kalıcı bir takım olacak şekilde inşa etmek. Planlarımız ona göredir. Mardin artık Mardinspor’la hep anılacak. Bölge ve Türkiye futbolunda artık her zaman Mardinspor yerini alacak.” ifadelerini kullandı.
“1-2 maçla değerlendirme yapılmaz”
Sezonun başında elde edilen sonuçların tek başına değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Aşar, takımın sahada mücadele eden ve ezilmeyen bir kimliğe sahip olmasını istediklerini belirtti.
Aşar, “Biz hiçbir zaman sahada ezilmeyecek bir takım olmayacağız. Her zaman Mardin’in futboluyla, Mardin’in mücadelesiyle konuşulacak. Kötü futbol konuşulmayacak. Böyle ezik bir takım olmayacağız.” diye konuştu.
Birinci Lig’in bu sezon oldukça güçlü takımlardan oluştuğuna dikkat çeken Aşar, Mardinspor’un yeni kadrosunun uyum sürecine de vurgu yaptı.
Takıma 16 yeni oyuncunun katıldığını belirten Aşar, “Muhtemelen bir iki tane daha transferimiz olacak. Çalışıyoruz. 16 tane yeni arkadaşımızın takıma katılması, bunun kötü sonuçları da olabilir. Hazırlıklı olmak lazım. Ama yine de çok zorlu bir süreçteyiz. Bir iki maç değerlendirmekle olunmaz bu.” dedi.
Aşar, takımın mücadele gücünden memnun olduğunu belirterek, “Lige tam olarak hazır değiliz diyebilirim. Ama mücadele olarak mevcut kadromuz çok muazzam işler yaptı iki maçta. Zor maçlarımız da olacak. Kaybedeceğiz, kazanacağız. Ama hiçbir zaman Mardin futbolu artık kaybetmeyecek.” ifadelerini kullandı.
“Rehavete yer vermemeliyiz”
Takımın, yönetimin, teknik heyetin ve taraftarların sezon boyunca sürekli hazır olması gerektiğini belirten Aşar, “Hem taraftar, hem şehir, hem yönetim, hem takım, hem teknik heyet, hem personel sürekli tetikte olmamız lazım. Sürekli hazırda olmamız lazım. Sürekli güncel kalmamız lazım.” dedi.
Taraftara Van maçı çağrısı
Antalyaspor karşılaşmasında Mardinli taraftarların stat dışında maçı takip etmesine de değinen Aşar, taraftarlara teşekkür etti.
Aşar, “Antalya maçında da taraftarlarımız vardı. Sağ olsunlar bütün damlarda, izleyebilecek her noktada izlediler. Çok mutlu oldum. Çok önemli noktalardı bunlar. Ulusal basınlarda, her yerde bizim damdaki, caddedeki bir ucundan maçı izlediler. Çok teşekkür ederim onlara da.” dedi.
Van maçında tribünlerin tamamen dolmasını beklediklerini ifade eden Aşar, “Van maçında kapalı gişe denilen sistemi biz bekliyoruz açıkçası. Taraftarın çok rağbet göstereceğini, taraftarın geleceğini umuyoruz. Çünkü sahip çıkmamız lazım.” diye konuştu.
Mardin 1969 Spor’un yalnızca şehirde yaşayanların değil, Mardin dışında yaşayan Mardinlilerin de takımı olduğunu belirten Aşar, taraftarların kulübe daha fazla sahip çıkmasını istedi.
“Asıl büyük projemiz altyapı”
Aşar, kulübün geleceği açısından altyapıya büyük önem verdiklerini söyledi. Mevcut eski tesisin altyapıya ayrıldığını belirten Aşar, yaklaşık 200 öğrencinin altyapıda yer alacağını açıkladı.
“Belirli bir yere geldikten sonra artık büyük projemiz altyapıdır. Çok şükür bu sene buna da başladık. Yeni tesisimiz, A takım dediğimiz tesisimiz bitti. Şu an takımımız orayı kullanıyor. Eski stat tesisimizi de biraz onarımdan geçiriyoruz. Altyapı için orayı aktif bir şekilde kullanacağız.” ifadelerini kullandı.
Altyapıda 5 kategoriyle lige katılacaklarını belirten Aşar, bundan sonraki süreçte kulübün enerjisinin önemli bölümünü altyapıya aktaracaklarını söyledi.
Aşar, “Bundan sonra enerjimizin yüzde 60’ı, yüzde 70’i altyapıda olacak. Gençlerimizi, çocuklarımızı futbola kazandırmamız lazım. Çünkü ancak bu şekilde futbol şehri olabiliriz.” dedi.
“Çocuklarımızı yeniden Mardin’e kazandıracağız”
Mardin dışında bulunan altyapı oyuncularını yeniden kente kazandırmak için çalışma yürüttüklerini belirten Aşar, Sivas, İstanbul ve Antalya gibi şehirlerde bulunan genç oyuncuların yeniden Mardin’e getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Aşar, altyapıdaki çocukların eğitiminden ulaşımına ve tesislerdeki konforuna kadar birçok konuda çalışma yaptıklarını belirterek, “Çocuğu evden alıp idmana getirip, idmandan götürüp tekrar eve götürecek kadar planlarımız var.” dedi.
Ailelere de çağrıda bulunan Aşar, çocukların futbola yönlendirilmesi ve Mardinspor’un altyapısına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
“Hedefimiz Mardin’i futbol şehri yapmak”
Mardin’i bir futbol şehri haline getirmek istediklerini belirten Aşar, bunun yalnızca profesyonel takımın başarısıyla mümkün olmayacağını, altyapının da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Aşar, “Benim şahsi tek hedefim ve bütün yönetim kurulumuzun, Sayın Valimizin başta olmak üzere, Mardin’i futbol şehri yapmak. Futbol şehri yapmak derken de spor şehri tabii ki ama çocuklarımızı kazanmamız lazım.” dedi.
Mardin 1969 Spor, 2026-2027 sezonunda Trendyol 1. Lig’de mücadele ederken kulübün hedefi ise yalnızca ligde kalıcı olmak değil, uzun vadede Süper Lig’e uzanan bir yapı oluşturmak olarak öne çıkıyor.
