Mardin’in tarihi dokusunu bozan dekoratif ledler sökülmeye başlandı

Mardin’in tarihi dokusunu bozan, galvanizli aydınlatma direklerini Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu,  tarihi dokuya aykırı bulmuştu. O ledler Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sökülmeye başlandı. Sivil Toplum Kurumları ve vatandaşların tepkisine rağmen Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Birinci Caddenin aydınlatılması için elektrik direkleri dikilmişti. Direklere asılan ledler büyük tepkiye neden olmuştu. Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu […]

Mardin’in tarihi dokusunu bozan dekoratif ledler sökülmeye başlandı
Mardin’in tarihi dokusunu bozan dekoratif ledler sökülmeye başlandı
Selman Güneş
  • Yayınlanma13 Mart 2021 23:16

Mardin’in tarihi dokusunu bozan, galvanizli aydınlatma direklerini Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu,  tarihi dokuya aykırı bulmuştu. O ledler Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sökülmeye başlandı.

Sivil Toplum Kurumları ve vatandaşların tepkisine rağmen Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Birinci Caddenin aydınlatılması için elektrik direkleri dikilmişti. Direklere asılan ledler büyük tepkiye neden olmuştu. Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından, tarihi dokuyu bozduğu gerekçesi ile direklerin kaldırılması kararı alınmıştı. İptal kararı Mardin Barosu Çevre, Kültür ve Hayvan Hakları Komisyonu tarafından verilen itiraz dilekçesi üzerine alındı.

Mustafa Yaman dönemindeki izler siliniyor

Birinci cadde üzerinde dikilen ledler Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince sökülmeye başlandı.  Daha önce de Mardin eski Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın isminin olduğu okul, spor salonu tabelaları değiştirilmişti.