Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Senelerdir büyük hizmetlerin Mardin Merkez ve Midyat’a yapıldığını söyledi. Çakar, “Şehir hastanesi neden Kızıltepe’de kurulmuyor buna anlam veremiyorum.” dedi.
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kızıltepe’ye üvey evlat muamelesi yapıldığını belirtti. Çakar, “Yıllardır tüm hizmetlerin çoğu Mardin merkez ve Midyat’a yapılıyor. Midyat’a yapılan hizmetleri alkışlıyoruz amenna ama diğer ilçelere neden ve özelikle 300 bine yakın nüfusuyla Türkiye’nin 43 ilinden daha büyük olup Mardin ve tüm ilçelerin nüfusuna eş değer olmasına rağmen niye Kızıltepe’ye hizmet getirilmiyor bu bir üvey evlat muamelesi değilse de nedir biz bu hizmetleri hak etmiyor muyuz?” diye sordu.
Çakar sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızıltepe’ de yada Kızıltepe -Mardin arsında neden Şehir hastanesi yapılmıyor da Mardin yada Mardin Diyarbakır yolu üzerinde yapılacağının duyumlarını alıyoruz. Kızıltepe de yapılsa hem hava limanına yakın hem ulaşım bakımdan Viranşehir ,Çizre, Silopi, Şırnak Hakkari, hastalar için en kolay yol ulaşımı sağlayan ilçedir insanlarımız çoğu hastalarını Diyarbakır a getirirken yolda hayatlarını kayıp ediyorlar.
Kurulacak Şehir Hastanesi Kızıltepe’de kurulmasını ya da Mardin-Kızıltepe arasında kurulmasını diliyoruz. Bu kurulmadığı halde yapılmadığı halde Mardin’in tüm parti vekillerine sesleniyorum halkın size verdiği iradeye sahip çıkıp bunu gündeme almanızı diliyorum. Takdiri onurlu mağdur halkımızın kamuoyu takdirine bırakıyorum.”